Catherine Herinckx

Email: catherine.herinckx@bereflex.be

Tel.: 02/340.24.64

Materies: Algemeen handelsrecht – Vennootschapsrecht – Ondernemingen in moeilijkheden en herstructurering van ondernemingen – Bijzondere overeenkomsten

Na haar diploma aan de Université Catholique de Louvain is Catherine Herinckx, medeoprichter van het kantoor Ref Lex, sinds 1991 verbonden aan de balie van Brussel.

Als advocate houdt zij zich voornamelijk bezig met:

  • het algemeen handelsrecht, inclusief alle handelsovereenkomsten
  • het vennootschapsrecht
  • ondernemingen in moeilijkheden en herstructurering van ondernemingen
  • bijzondere overeenkomsten

De rechtbank van koophandel van Brussel stelt haar regelmatig aan als voorlopig bewindvoerder van handelsvennootschappen, als gerechtelijk vereffenaar of als curator van faillissementen.

Zij zorgt regelmatig voor een bijdrage over faillissementen en herstructurering van ondernemingen op lunchcauserieën en andere seminaries voor permanente vorming.

Catherine Herinckx heeft haar ervaring en deskundigheid verworven binnen het kantoor Dal & Veldekens als stagiair, medewerkster en Junior Partner van 1991 tot 2001. In 2001 is zij naar het kantoor De Caluwe & Horsmans gegaan om nadien vennoot te worden in het kantoor Lawell. In 2008 heeft zij bij M13 samengewerkt met Philip Kempeneers en Caroline Carpentier. Thans neemt zij deel aan de oprichting van Ref Lex met Caroline Carpentier van M13 en Philip Kempeneers van het kantoor J&G Legal Solutions.

Zij werkt in het Frans, het Nederlands en het Engels.

Ref Lex · Congolaan 1 · 1050 Brussel · Tel. +32 (0)2 340 24 60 · Fax +32 (0)2 340 24 69

Copyright 2021 © Ref Lex – Conditions générales